maanantaina, toukokuuta 31, 2010

Dukan-dieetti: 9. päivä - 76,7 kg

Melkonen nolla-päivä ollut tänään, meinaan olotila. Töissä paahdoin hommia tukka putkella (tai paremminkin sormet tunnottomana) ja sainki pari hommaa pois alta. Ehkä joku sata muuta hommaa vielä jäljellä ja kesälomaanki aikaa reilusti yli kuukausi. Buu! Aivotoiminta tuntuu pysähtyneen kokonaan, mutta sainpas raahattua itseni kirjastoon ja lainasin taas peräti 6 kirjaa! Kunhan joskus ne vanhat lainat muistaisi viedä pois :P

Päivän syömiset:

- 2 munan munakas juustosiivuilla
- vitamiiniporetabletti
- 1 prk raejuustoa (2%)
- 1 prk ProFeel Cottifrutti verigreippi
- 1 teemuki
- 2 dl Exquisa-vanilijarahkaa + 1 dl soijajauhoja + 1,5 rkl vehnäleseitä
- 4 dl Proteiinipirtelöä

sunnuntaina, toukokuuta 30, 2010

Dukan-dieetti: 8. päivä - 77,0 kg

Nonni, tännään ei sitten paino tippunut yhtään. Joka voi johtua eilisestä rasvaisista ja hiilaripitoisesta ruuasta, voi johtua että keho alkaa tasapainottamaan nestetasapainoa. Mutta en ole ollenkaan huolissani :)

Jos juhannukseen mennessä painaisin tasan 75 kiloa, niin se voisi olla aika optimaalinen tavoite! Juhannukseen taitaa olla tasan kuukausi aikaa. Aijai, aika menee hurjaa vauhtia! 70 kg on sellainen unelma-paino, mihin haluaisin päästä, vaikka painoindeksin (BMI) mukaan normaalipainoni olisi 65 kg kieppeillä. Löysin yhdenlaisen laskurin, jossa lasketaan ideaalipaino erilaisten tietojen pohjalta, että mikä paino sopii itselle. Itselleni tuli tulokseksi 70,92 kg antamieni tietojen perusteella. Testi löytyy täältä.

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas
- 6 dl Jaffa Lime Light
- 2 x 1/8-viipale eilistä pizzaa
- Kaverin tekemä smoothie (jossa oli ainakin mansikkaa, soijajogurttia, sitruunaa, selleriä ja jotain muutakin...)
- 1 dl raejuustoa
- 1 Kingis Light -jätskipuikko (!)


Päivän liikunnat: 30 minuuttia Viivillä, sekä hyötyliikuntaa ulkona.

lauantaina, toukokuuta 29, 2010

Dukan-dieetti: 7. päivä - 77,0 kg

Eilen oli niin kiirus päivä, etten kerennyt yksinkertaisesti päivittämään blogiani. Töitten jälkeen piti mennä ostoksille ja käydä Ideaparkissa ja uudessa Tampereen Ikeassa. No, siinähän se sitten ilta vierähtikin. Pitäisi ehkä pitää esim. proteiinipatukoita mukana laukussa tollasten iltojen varalta, meinaan oli ihan karmea nälkä kun kotia pääsin 21:30 maissa. Mutta huolimatta kiireestä sain nyt pistettyä itselleni muistiin eiliset syömiset ja tässäpä listaa:

Perjantain syömiset:
- 2 munan munakas + juustoa
- vitamiiniporetabletti
- 1 prk ProFeel Cottifrutti (ananas)
- 1,5 dl vanilijajogurttia
- 150g Terran Maissinuggetteja + tzatzikia (oli pakko keksiä jotain nopeaa ja lämmintä ruokaa :/ )
- 2,5 dl Light-kokista
- 2 dl Exquisa-rahkaa + 1 dl soijajauhoa + 1,5 rkl vehnäleseitä

Painokin putoaa nyt hitaasti, ihan hyvä varmaan :) Päivitin tuonne Dukan-dieetti -sivulle tarkempia tietoja tästä laihdutusmetodista.

En ole käytännössä juuri ollenkaan harrastanut liikuntaa tämän dieetin aikana (en uskaltanut!), joten nyt tuntuu siltä että voisin sen taas ottaa ohjelmistoon mukaan. Varsinkin noina vihannespäivinä, kun hiilihydraattejakin on enempi kehossa, on ehkä enemmän voimiakin harrastaa jotain. Sellaisen kiinteän ja muodokkaan kropan kun saisi niin ulalaa!

Tänään tosiaan on protsku-vihannespäivä ja päätin sitten leipasta pizzaa! Aluksi ajatuksenani oli tehdä uunissa ihan vuoassa vihannespaistosta, mutta sitten ajattelinkin kokeilla pizzan tekoa. Nappasin tuolta karppaus.infon sivulta Vyötärön metsästäjän pizzapohjan ohjeen, jota muuntelin hieman omien tarpeiden mukaisesti:
  • Pizzapohja:
  • - 1 prk maitorahkaa
  • - 150 g Pirkka Emmental (17%) raastettuna
  • - 2 kananmunaa
  • - 4 rkl vehnälesettä
  • - 2 rkl täysjyväjauhoja
  • - 1 rkl soijajauhoja
  • - n. 1 tl leivinjauhetta
  • - 1/2 tl suolaa
  • Pinnalle:
  • - Kesäkurpitsaa
  • - Munakoisoa
  • - Tomaattia
  • - 150 g Pirkka Emmental (17%) raastettuna
  • - Vuohenjuustoa (12%)
  • - Keltaista paprikaa
  • - Mausteita
Ja hyvää tuli! Huomisestakin taitaa tulla sitten protsku-vihannes -päivä, kun tuota pizzaa jäi vielä somasti. Kalorilaskurin sivuilta löyty tuo pizzapohjan ravintoarvot, mutta tosiaan, laitoin yhden ruokalusikallisen soijajauhoa ja vähemmän ruisjauhoja. Joten nuokin ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Rasvasta tuo pizza ainakin oli, sitä ei käy kieltäminen!


Päivän syömiset (klo 18 mennessä):
- 2 munan munakas
- 1,5 tomaattia uunissa juustolla kuorrutettuna
- 3 dl rasvatonta maitoa
- 1/8 pellillinen itsetehtyä pizzaa
- 3 dl Jaffa Lime Light -limsaa

torstaina, toukokuuta 27, 2010

Dukan-dieetti: 5. päivä - 77,2 kg

Nonii, hyökkäysvaiheen aikana painoa lähti yli kaksi kiloa, joka on aika jees! Tänään on painonpudotusvaiheen eka päivä, eli protsku-vihannes-päivä, ja tottakai otin aamulla ilon irti ja tein tomaattimunakkaan aamupalaksi :)

Olo on suht OK, nälkä tuntuu tänään kurnivan normaalia enemmän. Ehkä se proteiini tosissaan täyttää huomattavasti paremmin kuin salaatti. Eilen unohdin ottaa taas vehnäleseet, jospa tänään illalla muistaisi. Ja kamalasti tehnyt leipää(!!) mieli tänään! Ihan älyttömästi! Lempparini on sellainen kunnon täysjyväruisleipä keitetyllä kananmunalla ja juustolla *drool*. Ajattelinkin tutkia, olisiko jotain hyvin vähähiilihydraattista ja -rasvaista leipää olemassa, tai lähinnä jos reseptin netistä löytäisi. Tuo oma leipä mitä olen aina tehnyt, ei ole kyllä kumpaakaan, mutta huomattavasti terveellisempää kuin kaupan höttöleivät.

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas + puolikas tomaatti siivutettuna + ripaus öljyä ja mausteita
- Actimel-pikkujuoma
- Vitamiiniporetabletti
- n. 300g salaattia (vihersalaattia, tomaattia, paprikaa, pepperoneja, hillosipuleita, fetajuustoa ja pikkuloraus kastiketta)
- 1 teemuki
- n. 300g salaattia (sama setti kuin aikasemmin) + 2 munan munakas
- 1,5 dl exquisa vanilijarahkaa + 1 dl soijajauhoa + 1,5 rkl vehnäleseitä

tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Dukan-dieetti: 4. päivä - 77,8 kg

Hemmetti! Onnistuin sitten poistamaan eilisen postaukseni täältä. Dämn... Mutta onneksi aamulla oli jäänyt tämä blogi auki selaimeen kun lähdin töihin, joten kopsasin siis eilisen postauksen tämän tekstin loppuun.

En tiedä johtuuko tästä dieetistä, mutta tulee nukuttua huonosti/herään tosi aikasten tai valvon tosi myöhään. Olo päivisin ei kuitenkaan ole kauhean väsynyt, jaksaa paiskia töitä, mutta väsy iskee sitten tuossa kuuden aikaan illalla. Sen jälkeen taas virkistyy. Mutta seki on kyllä sidoksissa tuohon syömiseen, että miten sitä energiaa on kehossa.

Huomenna pääsee taas herkuttelemaan vihanneksilla! Nami! Kävinkin jo kaupassa ostamaassa valmiiksi jääsalaattia, tomaattia, hillosipuleita ja paprikaa. Jääkaapissa mulla on jotain salaatinkastikejämiä, tarvii tsekata kehtaako salaattiin kastiketta hieman lorauttaa. Kai ny sentään vähän voi?! Ai että, pääsee taas wokkeja syömään! Ja tekemään kreikkalaistyyppistä uunivihannespaistosta! Viikonloppuna jos vain kelit sallivat niin taatusti grillaushommia tiedossa :)

Päivän syömiset (klo 18:30 mennessä):

- 2 munan munakas + juustosiivuja + öljyä
- Vitamiiniporetabletti
- 2 dl vissyvettä (tais olla jokin kuningatar-maku)
- 1,5 dl raejuustoa
- 1 prk ProFeel Cottifrutti (verigreippi)
- 4 tofu-sipuli-feta-sieni-pyörykkää (poikakaverin tekemiä)
- 2 rkl Tzaziki-kastiketta

Dukan-dieetti: 3. päivä - 78,1 kg

Nonii, sunnuntaista paino tippunut -1,2 kg, kivakiva :) Ajatuksenani oli vielä tämä ja huominen päivä olla hyökkäysvaiheella, sitten siirryn vuorottelemaan proteiini/proteiini-kasvis -ruokavaliolle. Mielestäni tuo 5-5 -tekniikka tuntuu hieman rankalta, joten aloitan kokeilemaan 1-1 -päivätyylillä, eli joka toinen päivä pelkkää protskua, joka toinen protksu-kasvis. Mahakin toiminut tänään paremmin kun eilen illalla muistin vehnäleseet vetästä nassuun ennen nukkumaan menoa.

Kokkailin tänään sitä pinaatti-tofu-muhennosta, johon tuli siis pakastepinaattia, tofua, creme fraichee ja mausteita. Ja nooh, ihan kelvollista se oli, feta-juusto olisi kyllä paremmin sopinut siihen kuin tuo tofu. Ja turhan suolaista siitä tuli kun koko yön marinoin sitä soijakastike-mauste-liemessä :P

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas + tiraus öljyä
- Vitamiinporetabletti
- Puolikas teemuki
- 4 soija-fetapyörykkää
- 1,5 dl raejuustoa
- 1,5 dl jogurttia
- Annos (n. 300g) pinaatti-tofu-muhennosta
- 3,5 dl proteiinipirtelöä

maanantaina, toukokuuta 24, 2010

Dukan-dieetti: 2. päivä - 78,7 kg

Wow, -0,6 kg eka päivän jälkeen! No joo, kun katsoo noita mun eilisiä syömisiä niin eihän noista kaloreita tuu paljon mitään :) Onneks tätä hyökkäys-vaihetta kestää vaan muutaman päivän ja pääsee hieman terveellisemmin laihduttamaan. Ei tunnu kauhean "järkevälle" metodille, vaikka tehokkaalta tuntuu eka päivän jälkeen. Ehkä tää järkevyys johtuu vaan siitä että tykkään paljon syödä vihanneksia, hedelmiä ja hapankorppua! :P

Eilen ennen nukkumaanmenoa oli ihan törkeä nälkä, unta en meinannut saada ja maha kurni kuin sammakon ois nielassu. Mutta missään vaiheessa ei tehnyt mitään hiilihydraattipitoista mieli. Sinänsä jännää. Tosin olo oli koko päivän hieman "outo", tuntui että mahassa velloi tai pisteli, ehkä se johtui vähäisestä ruokamäärästä, ehkä proteiinipitoisesta ruokavaliosta. En myöskään tehnyt 0,5h liikuntaosuutta eilen. Vettä muistin litkiä sen 1,5 litraa. Ja aamulla olikin ihan mahoton pissihätä kun heräsin!

Päätin pyöräyttää soija-fetapyöryköitä lämpimäksi ruuaksi. Kun etsin viikonloppuna tietoa Dukan-dieetistä, joissakin paikoissa sanottiin että soijapavut ovat kiellettyjen listalla Kruisailu-vaiheeseen asti, mutta toisaalta, tofuhan valmistetaan soijapavuista. Hmm. Varsinaisesti en löytänyt tietoa soijarouheesta, joten otin sen nyt omalle ruokalistalleni. Yllättävän vaikeaa keksiä ruokia lakto-ovona, jos ei viitsi kananmunia tai raejuustoa jatkuvasti syödä. Varsinkin kun pähkinät ovat rasvapitoisuutensa ja pavut hiilihydraattipitoisuutensa takia pannassa. Ostin lisäksi ton soijarouheen irtotavarana, joten en tiedä paljonko siinä todellisuudessa on sitten hiilareita, proteiineja ja muita ravintoaineta (joissakin paikoissa lukee hiilarit 18g/100g, joissakin se on jopa 30g/100g). Pyörykkäni sisältävät:
- Tummaa soijarouhetta
- 10% fetajuustoa
- Kuivatettua sipulia
- 2 kananmunaa
- paljon erilaisia mausteita (mm. intialaista ja yrttisekoitetta)
- Soijakastiketta
- Vettä

Lisäksi tein minttukastikkeen jogurtista näille pyöryköille (rasvatonta, maustamatonta jogurttia, kuivatettua minttua ja pippuria)

Sain idean vielä tuossa kotimatkalla, että koska pinaattia saa käyttää, voisin periaatteessa tehdä intialaisen ruuan ystävänä pinaattimuhennoksen tofun kera! Nom!

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas + herkkusieniä + 10% fetajuustoa + tiraus öljyä
- 1 teemuki
- Vitamiiniporetabletti
- 2 dl jogurttia
- n. 2 dl raejuustoa
- 4 soija-fetapyörykkää
- 2 rkl minttu-jogurtti-kastiketta
- 3 dl light-kokista
- 2 dl rahkavaniljavaahtoa
- 1,5 rkl vehnäleseitä (muistinpas!)

Jälkipostaus: Noi kellonajat näissä kirjoituksissa ei pidä kyl yhtää paikkansa :o

sunnuntaina, toukokuuta 23, 2010

Dukan-dieetti: 1. päivä - 79,3 kg

Yeah tännää aloitin sitten tämän tieteellisen kokeilun oman kropan kanssa. Aamupalaksi vetelin 3 munan munakkaan (keltuaisten kera), johon laitoin puoli purkkia säilykeherkkusieniä ja mausteeksi sitruunapippuria ja välimeren yrttisekoitetta. Pannulla lisäsin ihan pienen tilkan öljyä (n. 1/2 tl). Lisäksi vielä 2 tl Heinzin tomaattichili-pyrettä. En ole osannut koskaan syödä munakasta ilman ketsuppia ja eilen kaupassa käydessäni tutkin josko ois sokerittomia ketsuppeja tai vastaavia löytynyt. Ainoa paras vaihtoehto oli sitten toi pyre.

Lisäksi hörppäsin vitamiiniporetabun, niinkuin normaalistikin joka aamu. Pohdin tuossa, että periaatteessa tällä dieetillä voi juoda proteiinipirtelöäkin, kaapistani kun löytyy Fastin Hera80 minttusuklaan makuisena. Tsekkasin, että siinä proteiinimäärät on yli 70g/100g:ssa ja hiilihydraatteja vain n. 6g/100g:ssa. Eli yhdestä protskupirtelöannoksesta tulee n. 2g hiilareita ja protskuja 23g + maidon hiilarit ja protskut (maitoa tulee n. 4 desiä). Njoo-o no hiilarit voi hieman paukkua yli, mut katsotaan, miten tässä edetään.

Suunnitelmana olisi hyökkäysvaiheen aikana vedellä jotakuinkin tämän näköistä päiväsatsia:

  • Aamupala: Munakas sipulilla/herkkusienillä/pinaatilla/juustolla + mausteita
  • Lounas: Vaihtelevasti. Esim. Rahkaa-raejuustomössöä vanilijan makuisena (hmm, saisikohan greippiä laittaa sekaan, on meinaa hyvää rahka-raejuuston kanssa!). Uunimunakasta tofulla olisi tarkoitus tehdä joku päivä (sitä syö sitten kaksi päivää).
  • Välipala: Rahkaa tai raejuustoa
  • Iltapala: Protskupirtelö
  • Nälän yllättäessä jogurttia, rahkaa tai raejuustoa.

Pohdin tuossa myös, että olisiko mehukeitot sallittuja siinä vaiheessa kun hyökkäysvaihe on ohi? Meinaan, niissähän on todella vähän hiilareita ja ylipäätänsä mitään ravintoaineita... Joskus tykkäsin niistä mutta lisäaine"kammotuksen" iskiessä luovuin niiden litkimisestä. Toisaalta en ole tutkinut mehukeittoja, josko markkinoille olisi tullut joku luonnonmukaisempi, vähähiilarinen/-sokerinen vaihtoehto.

Päivän syömiset:
- 3 munan munakas herkkusienillä
- Vitamiiniporetabletti
- 2 dl rahka-vanilijavaahtoa
- 1 teemuki
- 2 keitettyä kananmunaa
- 3 dl minttusuklaa-protskupirtelö (3 dl maitoa ja desi proteiinijauhetta)

lauantaina, toukokuuta 22, 2010

Viikko 5 loppupuolisko

Kylläkyllä, kiirettä on taas pitäny niin vallan mahdottomasti ettei mitään järkeä. Viime viikonloppuna olin toisella paikkakunnalla kaverin luona grillailemassa ja tämä viikko mennyt aikalailla kokonaan siihen, että viihdytin serkkupoikaa ja hänen avokkiansa, tietysti terassilla ja elokuvissa istuen ja ruokaa ja juomaa nauttien.

No, paino jumittelee tossa 79,8 kg nyt ja ajattelin ottaa oman kropan hallintaan tieteellisen testauksen nimissä, eli lähden nyt kokeilemaan ranskalaisen kehittelemää dieettiä, nimeltä Dukan (vaikka ensimmäisessä postauksessa uhosin että ei mitään ihmedieettejä tai keinoja aleta käyttämään :) ). Tuossa tutkin ja hutkin ja keräilin muistiota ja materiaalia koskein tuota dieettiä ja veikkaisin että tossa voisi oikeasti ollakin itua. Voisin tehdä tänne blogiin ihan oman osion ko. dieetille, kunhan saan aikaiseksi. Laihdutus perustuu joltain osin Atkinsin tyyppiseen, proteiinipitoiseen laihduttamiseen, mutta tässä laihdutetaan ns. sykleissä. Vaiheita on neljä:
  • Attack
  • Weight-loss
  • Stabilization
  • Cruise
Painoa tulisi tarkkailla päivittäin ja merkata ylös nähdäkseen, miten edistyy (no huhhuh, saas nähdä miten onnistuu kun 2 x vkossa punnitseminenki tuottaa vaikeuksia). Attack-vaiheessa ei syödä muuta kuin proteiini-pitoista ruokaa, mutta vaihe kestää max 10 päivää (itselläni n. 3-5), joten luulisi tuosta selviävän. Weight-loss-vaiheessa lisätään ruokavalioon tiettyjä kasviksia ja ruokavalio kulkee sykleissä. Stabilization-vaiheessa saa lisätä esim. pari viipaletta leipää, yhden hedelmän ja juustoa ruokavalioon sekä pari krt viikossa nauttia hiilihydraatteja. Ja viimeisessä vaiheessa, eli Cruise-vaiheessa ravinto on periaatteessa jo normitasoa, mutta torstai-päivät ovat aina näitä Attack-vaiheen proteiinipäiviä. Sounds simple? Yep!

Tämän päivän vielä jatkan matskujen kirjoitteluu ton dieetin osalta (ja vähän taidan käydä käristelemässä nahkaa ulkona ihanan kesäisen kelin kunniaksi) ja huomenna laitetaan homma kulkemaan! Loppu tämä jumittelu!



Päivän kuntoilut: 60 minuuttia Viivillä + lihaskuntoharjoittelu

sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Viikko 3 - Sunnuntaagi

Argh, tätä blogia on hankala käyttää! Koitin taulukoida alla olevan reseptin ainesosat kuvina, mutta eihä siitä tullut yhtikäs mitään! Ja vaikka koitin tehdä taulukon eka manuaalisesti itse ja tänne sen kopipastettaa niin yhtä kaaostahan tuosta tuli. Mutta tosiaan! Eilen sitten tein kotitekoista intialaista ruokaa, josta tuli taivaallisen hyvää ja jota vielä pääsee tänään mussuttamaan :) Ja jos joku ei ole hoksannut, niin klikkaamalla kuvia, saat ne isompana ruudulle :)

Intialaistyyppinen pinaattipaistos

  • 1 pussi hienonnettua pinaattia (Pirkka pakaste)
  • 1 pussi kukkavihanneksia (Pirkka pakaste)
  • 1/2 prk salaattijuustokuutioita (Pirkka)
  • 2 dl punaisia linssejä (Go Green)
  • 1 prk Red Thai Curry (Uncle Bens)
  • 1 prk maustamatonta jogurttia (Pirkka)
  • 1 pkt Naan-leipää (Pirkka)
  • Mustapippuria, suolaa, sitruunpippuria, minttumaustetta

1. Vaihe

Aluksi valmistin ns. Raithan, eli maustamattomaan jogurttiin sekoitin mustapippuria, suolaa, sitruunapippuria ja minttumaustetta. Kaikkia tuli varmaan n. puoli teelusikallista. Laitan aina kaikki mutu-tuntumalta, mutta ideana kuitenkin (varmaankin) se, että jogurtista ei tule liian maustettua ja se maistuu mukavan raikkaalle tulisen ruuan kanssa.



2. Vaihe

Ensin sulatin pannulla miedolla lämmöllä kukkavihannekset (en omista mikroa ja en jaksanut odottaa ruokien sulamista huoneenlämmössä) ja lisäsin sitten pinaattipalaset sulamaan myös kukkavihannesten päälle. Paistamiseen en käyttänyt öljyä tms.


3. Vaihe

Kun vihannekset ja pinaatti olivat kypsyneet jo hiukan (ja sulaneet tietysti!), lisäsin pannun toiselle puolikkaalle punaisia linssejä, joita hiukan paahdoin aluksi, ennenkuin sekoitin ne vihannesten kanssa sekaisin


4. Vaihe

Salaattijuustokuutiot lisäsin viimeiseksi ja sekoitin ne vihannesmössön kanssa yhteen. Jonkin aikaa paistettuani lisäsin tähän vielä purkillisen Red Thai Curry -kastiketta ja vajaa puoli purkkia vettä (laitan vettä kastikepurkkiin ja ravistelen, jotta purkista saa irti kaikki kastikejämät, mitkä pannulle asti eivät päätyneet)

5. Vaihe

Ja sitten pienen hauduttamisen jälkeen ruoka olikin valmista! Paistoin uunissa vielä valmista Naan-leipää (en jaksanut itse alkaa leipomaan moista) ruuan kaveriksi, koska en tehnyt mitään riisi tms. valmistetta tähän kaveriksi.


Eilen tuli liikuntaakin harrastettua puolisen tuntia Viivillä ja tehtyy lihaskuntoharjoituksia. Tänään koitetaan samaa! Mutta tunnin ajattelin uhrata liikkumiseen. iPodiin löytyi sellainen sovellus kuin SixPack App, jossa on kuvin kerrottu kropan eri treenejä sekä ohjeita miten liikkeet tehdään ja miten niitä ei tule tehdä.

Treeniohjeita löytyy niin kuntosalilaitteissa harjoittelevalle, jumppapallolla, ilman välineitä kuin vapaapainoilla treenaaville. Lisäksi sovelluksessa on jokaiselle liikkeelle kerrottu, mihin lihaksiin liike vaikuttaa. Eli varsin monipuolinen sovellus. Ja kaikenlisäksi ilmainen!

Valitettavasti sovellus on englanninkielinen, mutta koska liikkeet on kuvin kerrottu, en usko että paljoa voi mennä huti jos enkunkieli ei ole hallussa :)

perjantaina, toukokuuta 07, 2010

Viikko 3 - Purrrrjantai!

Apua, nämä viikot vaa juoksee! Mutta puntarin lukema ei. Pistän ny kyllä vapun syyksi pläskeilyn, kuntoiltua on tullut joka päivä, syötyäkin ihan normaalisti eli vähän kevyemmin ja vähemmän mutta puntarin lukemat ei liiku mihinkään! Jumiijumii, jossain nyt mättää. Tarvitsee viikonlopun aikana vähän katella ja pohtia, missä vika. Mutta myönnän, että herkutteluunki on tullut sorruttua. Keskiviikkona kävin katsomassa Liisa Ihmemaassa 3D:nä (elokuvana ei kyllä kovin ihmeellinen ollut, vaikka Burtonin pätkistä aina tykännyt) ja tuli tietysti herkuteltua siinä elokuvan aikana hieman :S Popparii ja irttarii. Mutta kuitenkin normaalimääriä vähemmän.

Tässä tämän viikon urheilut:
  • Tiistai - aamulla 20 minuuttia ja illalla 35 minuuttia Viivillä
  • Keskiviikko - 30 minuuttia Viivillä + lihaskuntotreeniä
  • Torstai - 20 minuuttia Viivillä + lihaskuntotreeniä
Pitää alkaa tosissaan miettimään, jos alkaisi kirjailemaan ruokia ylös. Mutta kun seki tuntuu niiiin aikaa vievältä puuhalta. Sinänsä istun koneen ääressä yli 8h päivästä joten miksei se onnistuisi. Pistetääs harkintaan!

Tänä viikonloppuna koitan kyllä pitää itteni ruodussa, ei turhia herkutteluja ja muistaa liikuntaa harrastaa!

maanantaina, toukokuuta 03, 2010

Viikko 3 - Maanantai

Noniiiii, aamulla oli niin kamala kiire, että en ehtinyt punnitsemaan itseäni. Joten se jää ny huomiselle. Oli pakko katsoa sunnuntai-leffa, joka oli tällä kertaa Indepedence Day. Tuli niin mukavia nostalgisia fiiliksiä sen kanssa. Taisin käydä sen teatterissakin silloin aikoinani katsomassa. Leffa loppui vähän ennen keskiyötä ja oli sitten vielä pakko hetken aikaa lukea kirjaa. Suosiolla laitoin korvatulpat korviin, että saa varmasti rauhassa nukuttua (keskustassa asumisen ihanuutta sekä kiitos kahden naukuvan karvapalleron). Ja sainhan minä, melkein kellonsoittoon asti. Mutta morjes vaa taas sisäiselle herätyskellolle. Oikeesti, iha sama monelta menee illalla nukkumaan niin silti aamulla herää aikasten!

Intensiivisen työpäivän jälkeen olo tuntui niin väsyneeltä , ettei tehnyt mieli polkea Viivillä, mutta sain kun sainki raahattuu ahterini pyörän päälle ja sotkea peräti puoli tuntia. Adrenaliinihurmoksessa sain vielä treenattuu vähän käsivarsia ja syvävenyteltyä kroppaa. Joten hyvä minä, jaksoin väsymyksestä huolimatta! :) Niin, ja sain leivottua taas herkkuleipää, joka tosin vähän sai turhan paljon kuumuutta ja jäi hitusen kovaksi. No, voinhan vaikka kuvitella sen olevan näkkäriä *g*


Päivän kuntoilut: Viivillä 30 minuuttia + käsivarsitreeniä ja syvävenyttelyä

sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Viikko 2 - Sunnuntai!

Noni, edellisestä postauksesta olikin enempi aikaa, kiitos vappuhulinoiden ja työkiireiden. Ehdin kuitenkin tuon perjantain painolukeman päivittää tänne ja tosiaan, puntari näyttää vähän miten sattuun noita painoja. Ja sellaisenkin huomasin, että herkästi ottaa lukemaan vaikutusta myös se, missä kohdin puntarilla seisoo(!). No, seuraavaksi siis piirrän jollain tussilla tuohon puntariin omat jalanjäljet että varmasti aina samalle kohdin astun punnituksessa. Mur.

Wappu meni erittäin rattoisasti kotimuotoisissa illanistujaisissa. Olin leiponut suolaisia piirakoita ja pastejoita ja tarjolla oli myös vihannestikkuja, oliiveja, rypäleitä, minidonitseja, simaa, karkkia, sipsiä ja dippiä. Eli ihan kevyet eivät vappusyömisetkään olleet. Varsinkin kun lauantaina vielä piti hakea takeaway-hampurilaisannokset American Dineristä. Ja mukaan laskettuna alkoholin määrä jota tuli nautittua :P Muuten en sitten vapputohinoihin osallistunutkaan, joten vapputorit sun muut jäivät välistä.

Puuh, no tänään sitten ruotuun koittanut palata, syönyt kevyemmin ja vähemmän sekä Viivillä sutasin 45 minuuttia. Eiköhän se tästä, onneksi ei ole kahteen viikkoon tiedossa minkäänsorttisia juhlimisia tai pakkosyöttämistä


Päivän kuntoilut: Viivillä 45 minuuttia