keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

2. kausi: Syysväsymys, edistys jumittelee

Jonkin sortin syysväsymys on ihan totaalisesti iskenyt, juuri ja juuri jaksaa töissä käydä mutta sen lisäksi ei oikein energiaa riitä mihinkään, joten blogin pitänyt on jäänyt vähän heitteille, samoin itsestä huolehtiminen. Pilateksessa toki olen jaksanut käydä ja ensi vkonloppuna olisi tarkoitus lähteä kiipeilyä opettelemaan, mutta muuten laihduttaminen nyt jumittelee. Ja valitettavasti olen sortunut hiilihydraattipitoiseen ruokavalioon, pääasiassa näkkäriä tulee syötyä, enemmän kasvispitoisempaa ruokaa kuin proteiini ja karkkia/pähkinöitä samoiten. Tuntuu välillä että taivas tippuu niskaan muussakin kuin vesisateen muodossa ja ainoa energia on sokeri/hiilihydraatit! Karmeeta! En usko että tämä mitään masennusta kuitenkaan on, ihan tavanomaista väsymystä ja innostumisen puutetta kaikesta. Lisäksi kurkku on kipeänä ollut viikonlopusta lähtien ja päätä särkee. Ja muutenkaan en pidä syksystä. Kaupunkisyksy on niin paljon masentavampi kuin esim. Lapin syksy. Kaupungissa betoni näyttää harmaatakin harmaammalta, värikkäät lehdet muuttuvat asfalttipinnalla ruskeanharmaaksi mössöksi ja ihmisistäkään ei paljoa ilo huoju! Ja missä se syksyinen aurinko on!

Mutta en nyt jätä tätä blogin pitämistä kuitenkaan, uskon että nyt lähiaikoina hieman harvemmin tulee kirjoiteltua ja painoakaan en ole nyt jaksanut tarkkailla sen kummemmin, mutta kunhan motivaatio iskee niin palaan asiaan taas energisenä ja innosta puhkuen (toivon mukaan!) ja vielä viimoset kilot pois rutistaen :)

tiistaina, syyskuuta 14, 2010

2. kausi: Dukan-dieetti 37.pv, 73,3 kg

Ihan karmeet turvotukset ollu taas. Viikonloppuna oli tuparit ja siellä tuli tietysti hieman tissuteltua (no ehkä enemmänkin) ja sunnuntai meni sitten hiilaripitoisen ruuan parissa. Onneksi ei sentään ihan överiksi vedetty. Lisäksi menkat tulossa nii sehä lisää vaan tätä tukalaa oloa, ei mitään järkeä. Mutta sen huomannut tässä dieetin aikana, että nyt kun osaa syödä normaalia kevyemmin niin turvotuksenkin huomaa herkemmin. Taisin siis ennen "normiruokavaliolla" olla aina enemmän tai vähemmän turvoksissa :D Ajatuksena ei kyllä mitenkään mukavaa. Ja jotenkin olo on paljon virkeämpi kun ei ole ahtanut hirveitä määriä hiilareita kehoonsa ja tuntuu sitten väsyneeltä ja täydeltä, vaan on semmonen pienehkö näläntunne mielummin.

Mulla alkoi myös Pilates-kurssi viime viikolla ja vau! Vieläkin on vatsalihakset kipeänä siitä treenistä! Tehokasta :) Ohjaaja sanoi myös, että vaatekoko saattaa jopa pienentyä 2-3 numerolla vaikka paino ei varsinaisesti tipukkaan, koska lihasten muoto muuttuu "soikeaksi", normitreenauksella ne on pyöreät. No, saas nähdä meneekö mun tavoitefarkut jalkaan ennen joulua :) Pidin niitä joskus kun painoin 71 kg ja, no, jalkaan ne kyllä menee mutta kiinni saaminen on hankalampaa. Mutta kiva on ollut huomata nyt syksyn tullen, kun penkoo syys-talvivaatteita ja sovittelee niitä päälle, niin ovat huomattavasti löysempiä päällä. Suorastaan mukava tunne :)

Eilen kokkasin erittäin herkullista ja tulista kreikkalais-henkistä kasvispataa johon tuli:
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 pussi sipulisilppua (pakastealtaasta)
  • 3 tomaattia
  • Mustia oliiveja
  • 2 chilipalkoa 
  • 1 prk ruokakermaa (alle 10% rasvaa)
  • 1 prk feta-juustoa (kevyt-fetaa)
  • Välimeren yrtit -mausteita

Viipaloin kesäkurpitsan ja paprikan. Ensin kuullotin sipulin ja viipaloidut chilit pannulla ja lisäsin tämän jälkeen kesäkurpitsan ja paprikan. Tämän jälkeen kippasin pannulla paistuneen ruuan uunivuokaan, ladoin päälle tomaatteja, fetajuustoa, mustia oliiveja ja mausteita. Viimeiseksi kaadoin ruokakerman ja pistin uuniin 175-astetta ja n. 45 minuuttia. Nam! (kuva tulee illalla)

Oliivihan on kyllä kiellettyjen listalla (koska sisältävät paljon rasvaa), mutta niissä on äärimmäisen vähäsen hiilareita, joten tällä kertaa laitoin niitä ruokaan, sattumoisin kun löyty niitä kaapista.

sunnuntaina, syyskuuta 05, 2010

2. kausi: Dukan-dieetti 28.pv, xx,x kg

Eilen ja tänä aamuna en kerennyt/muistanut punnita itseäni, joten punnitsen itseni seuraavan kerran huomenna. Olo on kyllä hieman turvonnut, johtuen hiilaripitoisesta viikonlopusta. Päätimme poikaystävän kanssa viettää "Mussulle illallinen" -viikonlopun tv-sarja Neljän Tähden Illallinen -henkeen. Eli kahtena peräkkäisenä iltana toinen kokkasi toiselle alku-, pää- ja jälkiruoan. Ei siis ihme että turvottaa. Tänään sitten olen liikkunut jo jonkin verran ja syönyt kevyesti.

Luin Tieteen Kuvalehdestä lautasvaa'asta (Mandometer), joka punnitsee koko ajan ruuan painoa. Laite tarkkailee ruokailijan syömätahtia, eli jos ruokailija syö liian nopeaan tahtiin, laite ilmoittaa että olisi hyvä pitää taukoa. Eli periaatteessa laite opettaa henkilön syömään oikeaan tahtiin eikä hotkimaan ruokansa. Monille on varmasti opetettu että ei saa lukea samaan aikaan kun syö, mutta itse olen harrastanut tätä pienestä asti ja keittiön pöydällä on aina kirja. Olen huomannut että kun itse lukee jotain samaan aikaan kun syö, niin automaattisesti syö hitaammin. Ilman lukemista sitä keskittyy pelkästään siihen syömiseen ja helposti tulee ruoka hotkittua. Jotenkin tää tuntuu mun päähän niin loogiselta :D

Katoin tuota mun painonpudotus-listaa ja aika hitaasti paino 26 päivän aikana on pudonnut. Eli kokonaiset 2 kiloa. Mutta alku mulla olikin hieman kangerteleva, siihen mahtuu yksi rairai-viikonloppu sekä menkat. Mutta jos katsoo pudotusta 16. päivän kohdalta tähän päivään niin paino on tuolla välillä tippunut 1,4 kg, eli viimeisten 10 päivän aikana pudotus ollut tehokkainta! Yksi suurimmista syistä on se, että olen ollut pari viikonloppua kiltisti kotona, en syönyt roskaruokaa tai herkutellut. Ja lisäksi tuon 10 päivän aikana olen liikkunut enemmän kuin 2. kauden alkuvaiheessa (kävelymatkat töihin + Viivin rääkkäys).

keskiviikkona, syyskuuta 01, 2010

2. kausi: Dukan-dieetti 24.pv - 73,3 kg

Eilen aamulla heräsin jälleen 06 ja heti aamuaerobiset Viivillä polkaisin. Lisäksi päätin pitkästä aikaa kävellä töihin! Tosiaan, mulla on työmatka n. 2,7 km/suunta (tsekkasin Eniron karttapalvelusta), eli puolisen tuntia menee kun kävelen sen normivauhdilla. Hyötyliikuntaa toden teolla. Kyllähän tässä tietysti työpäivät pitenee kun matkoihin menee se tunti lisää + yleensä vielä käyn töitten jälkeen ruokakaupassa tai muilla asioilla. Mutta päivän liikunta + hyötyliikunta-annos on itselleni aika maksimissaan. Tänään myöskin kävelin töihin, mutta Viivillä en ehtinyt polkemaan. Nukuin jotenkin huonosto ja koko aamupäivän on vain väsyttänyt aivan kamalasti :S

Päivän syömisiä en  nyt ole jaksanut merkitä, koska olen huomannut että se vie ehkä turhan paljon aikaa itseltäni. Pitäisi yrittää muistaa joka ikinen syöminen ja suupala sekä muistaa ne kirjata ajoissa tänne. Työni on kuitenkin sellaista, että istun sen takia 6-8h päivässä koneella, joten vapaa-ajalla en mielelläni enää jaksaisi koneen ääressä liikoja oleskella. Mutta toki uusia ruokavinkkejä ja reseptejä laitan tänne sitä mukaan kun sellaisia tulee :)

Vaihdoin sen takin ja eilen tuli sitten uusi takki tilalle, joka on huomattavasti paremman näköinen päälläni kuin ensimmäinen takki! Ai että! Tulis jo sitä lunta ja pakkasta :P Nyt voinki sitten laittaa huuto.netiin myytäväksi vanhoja vaatteitani. Muutenkin ehkä ihan hyvä päästä vanhoista tavaroista/vaatteista eroon, tuntuu että vaatekaapit pursoilee ties minkälaista kolttua.