Kokkailua

Pieni reseptiarkisto! 
En ole mikään orjallinen aikojen tai ainesosien seuraaja, joten kaikki määrät on suuntaa-antavia. Harrastan enempi kokeilevaa keittiötä ja menen aika pitkälti mielihalujen mukaan.



Herkkuleivät

- 2 dl soijajauhoja
- 2 dl 4 viljan hiutaleita
- 1 dl 3 viljan vehnäjauhoja (tms, kunhan ei tavallisia valkoisia)
- 2 tl yrttisekoitusta (tai pizzamaustetta tms)
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
- 1 dl öljyä
- 2-3 dl vettä

Sekoitetaan kaikki ainekset suht kiinteäksi mössöksi, levitetään leivinpaperille pellille (n. sentin paksuiseksi) ja paistetaan  uunin keskiosassa 200-asteessa n. 15-25 minuuttia, kuitenkin niin kauan että pinta on kova/rapsakka. Itse maustan taikinaa monesti erilaisilla siemenillä, vaihdan joskus hiutaleiden tilalle vehnäleseitä, erilaisia mausteita kokeilen myös (esim. fenkoli sopii tooodella hyvin!). Leivät on hyviä kun ovat hieman "kovia". Joskus leivät saattaa jäädä kosteiksi, joten silloin leivät eivät säily montaa päivää. Ja leivät on todella hyviä kun paahtaa leivänpaahtimessa!



Proteiinimakaroni-kasvispöperö

3 dl Torinon tummaa proteiinimakaronia
1 prk Chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 ps Välimeren Ratatouille -vihanneksia (Findus)
5 pientä tomaattia
Aurajuustoa
Punaleima Emmental

Keitin makaronin kasvisliemikuution kera kypsäksi. Kippasin uunivuoan pohjalle ja sekoitin sekaan tomaattimurskan. Päälle kippasin kylmät vihannekset ja siihen päälle murustelin aurajuustoa n. 1/3 osan paketista. Emmentalilla kuorutin koko höskän ja ripottelin vielä pinnalle pizzamaustesekoitusta. Uunissa 200-asteessa n. puolisen tuntia.