maanantaina, kesäkuuta 28, 2010

Dukan-dieetti: 37. päivä - xx,x?

Jepsjeps, juhannusviikonloppu on ohitse ja ruokaa tuli syötyä mättömeiningillä! Alkoholia ei tällä kertaa kulunut kuin 5-6 oluttölkkiä koko juhannuksena, mutta ruokaa sitäkin enempi. En kehtaa edes luetella mitä kaikkea tuli suustansa alas pistettyy :) Mutta so what! Juhannus itsesään meni rennosti. Automatka lapin puolelle kesti 9,5h ja kaksi kokonaista päivää tuli vietettyä lekotellen, syöden ja itikoiden järsittävänä. Perjantai oli erittäin mahtava keli, lämpöä +23 ja suht tyyntä, joten vietimme aikaa rannalla (kuvassa tassuttelen) grillaillen ja mölkkyä pelaillen. Vesi oli kyllä omaan makuuni ihan liian viileää joten tyydyin vain kastamaan nilkkojani. Lauantai olikin sitten vetisempi ja koleampi päivä, joten pääasiassa olimme sisällä, pelasimme "punaista vai mustaa" ja katsoimme telkkaria (unohtamatta syömistä :P ). Paluumatka kestikin sitten 11h, tosin pysähdyimme yhden reissulaisen kotitilalle 1,5h praatamaan ja kahvittelemaan. Ja kiitos ruuhkan Orivesi-Tampere -välillä. Keskinopeus taisi olla siinä 40 km/h tietämillä...

Tänään taas palasin ruotuun, tosin aamupalaksi jouduin vetämään banaanin, koska jääkaapissa komeili vaan kirkas valo ja ruokaostoksille pääsee vastatöitten jälkeen. Aamulla unohdin punnita itseni, joten lukemia taas lätkitään huomisesta alkaen taulukkoon :)

Ensimmäinen etappi siis ohi, ja siitä jäin sen 200g vajaaksi. Seuraava etappi on pe 16.7 ja tavoitepainoksi laitetaan 73 kg. Eli aikaa 3 viikkoa, pudotettavaa 2-3 kg. Mahdotontako? Ei. Epävarmaa? Kyllä. Mutta katsotaan miten menee.


Päivän syömiset:
- 1 iso banaani
- 200g raejuustoa + 250g salaattia (vihersalaatti, tomaatti, kurkku, marinoitu tofu, aurinkokuivattu tomaatti, sinappikastike)
- 3 dl karviais-boysenmarja mehukeittoa
- 2 munan munakas + juustoa
- Amerikan pastilleja (kauhee karkkihimo, naistenvaivat...)

torstaina, kesäkuuta 24, 2010

Dukan-dieetti: 33. päivä - 75,2 kg

Äääää, en päässyt juhannustavoitteeseen! Tai ainakaan tänään lukemat ei olleet sitä :) Katsoa jos löytyy joku vanha puntari määränpäästä ja tsekata vielä huomenaamuna lukemia. Tosin oon aina punninnu digitaalisella ja tiiä sit paljonko joku random-analoginen puntari heittääpi. Onneksi ei sentään ollut paino noussut, samoissa lukemissa kuin eilenkin. Juhannusruuat koostuvat kevyestä kasvisgrillattavasta, mutta aijon nauttia myös uusia perunoita tillikastikkeen kera sekä vohveleita jätskillä, kohtuudella tietysti :) Mutta nyt vielä töitä vajaa 3 tuntia ja sen jälkeen juhannuksen viettoon!!


HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!!

keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

Dukan-dieetti: 32. päivä - 75,2 kg

Apua, jännittää saanko painoni tiputettua tasan 75 kg. Huomenna on sitten viimeinen punnituspäivä tälle viikolle, joten oikeastaan olisi hyvä jo huomena painaa ton 75 kg. Ei tarvi sitten miettiä että mitä se juhannusviikonloppuna paino onkaan. Ruokaostoksetki on suurimmaksi osaksi tehty, mölökky ostettu, puhtaat vaatteet melkein pakattu ja fiilikset orientoituneet huomenna starttaavaan pikkulomaan lapissa. Automatka kestää 9 tuntia mutta koska olen ajokortiton itse, saan viettää sen ajan "rattoisasti" takapenkillä lokoillen. Onneksi auto on sentään on ilmastoitu, kun noita säätietoja hieman tiirailin ja kuumia päiviä olisi tiedossa :P

Tänään söin töissä rasiallisen mansikoita, pomo oli ostanut mulle kiitokseksi(!) yhdestä hommasta jonka tein sille ja en sitten kehdannut niitä olla syömättäkään :) No, onneks ne on terveellisiä, vaikkakin hiilareitahan niissä taitaa olla jonkun verran.

Päivän syömiset:
- 1 vitamiiniporetabu
- Exquisa-vanilijarahkaa + soijajauhoja + vehnälesettä
- 1 keitetty kananmuna
- salaattia (vihersalaatti, tomaatti, kurkku, tofu, aurinkokuivattu tomaatti) + 200g raejuustoa
- rasiallinen mansikoita
- puoli rasiallista kaalisalaattia, 1 ohut näkkileipä (!) +levite, keitetty kananmuna, 1 kuppi kaakaota(!)
- n. 2 dl Exquisa-vanilijarahkaa + soijajauhoja + vehnälesettä

maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Dukan-dieetti: 30. päivä - 76,0 kg


Noni, taas palataan ruotuun muutamaksi päiväksi. Viikonloppu meni niinkuin hieman arvelinkin. Herkkuja tuli vähän napsittua, mutta sain pidettyy näppini erossa viljatuotteista pääasiassa (paitsi sunnuntaina söin pari hapankorppua aamupalaksi). Ja telkkarista piti tottakai lauantaina katsoa kolean ilman kunniaksi ruotsalaisten suuria (ja ökykalliita) hääjuhlia. Mielestäni juhlat välittyivät kotikatsomoonkin rentoina, eikä tippaakaan paskanjäykkinä täynnä erilaisia protokollia. Joten ihan kiva niitä oli katsoa, vaikka tollaiset verorahoilla osittain maksatettavat juhlat eivät ihan minun mieleeni olekaan.

Dieettiä on nyt kestänyt kokonaiset 30 päivää, ja edelleen jatketaan. Joten tämän blogin pitäminen ei lopu juhannukseen, vaikka ensimmäinen tavoite-etappi on tuo juhannus ja mittarissa kiloja saisi olla se tasan 75. Siitä seuraava tavoite-etappi voisi olla tuo loman alkamisajankohta, joka on siis pe 16.7. Siihen mennessä jos painaisi 72-73 kg. Se tuntuisi aika optimistiselta. Lopullinen tavoite on se 70 kg. Sitä en uskalla vielä arvioida, mihin mennessä siihen kilomäärään tulisi päästä. Kunhan jouluna viimeistään :D Tavoite olisi mahtua vaatekokoon 38-40, tällä hetkellä ne ovat sellaista 40-42 luokkaa.

Tämä viikko alkaa siis proteiinipitoisella ruokavaliolla. Koitan nyt ma-ke syödä pelkästään proteiinipitoisesti, koska juhannus lähestyy ja ostoslistalla on mahottomasti erilaisia grillausvaihtoehtoja sekä vohveleiden aineksia :P Juhannus ilman grilliherkkuja ja mansikkavohveleita on yhtä kuin joulu ilman konvehteja!

Päivän syömiset:
- 3-4 dl proteiinipirtelöä
- 1 vitamiiniporetabletti
- n. 200g raejuustoa
- 1 vitalinea-jogurtti
- ProFeel Cottifrutti verigreippi
- 3 munan munakas, jossa 3 kpl pikkupojan nakkeja (vegaanisia) viipaloituna ja purjosipulia silputtuna
- 1 suklaavanukas (viim. käyttöpäivä tänään, oli pakko syyä ettei mee hukkaan!)
- 2 dl Exquisa-vanilijarahkaa + soijajauhoa + vehnälesettä

Päivän kuntoilut: aamulla 25 min. Viivillä

perjantaina, kesäkuuta 18, 2010

Dukan-dieetti: 27. päivä - 75,7 kg

Hmph, jostain syystä tuo kysely ei enää toiminut tuossa sivupalkissa, jossa kysyin että kuinka useasti punnitset itsesi, ja piti se sitten ottaa pois. Ruokailut on pysyneet taas hitusen kurissa, hieman lipsumista tuossa proteiinipitoisessa ruuassa, eli joka päivä on kyllä kasviksia enemmän tai vähemmän tullut syötyä. Eilen tuli leivottua, eli karppipizzaa (tomskua, oliiveja, sieniä, basilikaa, rucolaa, punasipulia ja juustona oli Polar 10) ja "anopille" muffinsseja (suklaa-hasselpähkinärouhe sekä kookos-mustikka), viikonlopuksi kun lähdetään poikakaverin kotikotio Pohjois-Savoon. Saas nähä miten siellä syömiset sujuu... Tarjolla kun on aina monen sorttista leipää, leipomuksia, paistoksia ja ties mitä :)

Oivallista viikonloppua kaikille!

tiistaina, kesäkuuta 15, 2010

Dukan-dieetti: 24. päivä - xx,x?

Pari kaveria tuli yöpymään pariksi yöksi, ja en kehdannut puntarille mennä aamulla (joka on yllättävästi sohvan alla ja kaverit justiinsa sattuu nukkumaan siinä sohvan vieressä), joten punnitseminen jää nyt parilta päivältä välistä. Eilen tosiaan söin muutaman koktail-piirakan ja heti tänään piti tiirata, mitä yksi piirakka pitää ravintoarvoja sisällään:


75 Kcal
1,6 g Protskua
12 g Hiilareita

2,2 g Rasvaa


Jaiks! Siihen vielä Vihreään Voileviin tehty munavoi reippahanlaisesti nii paukutipaukpauk! Olo nyt ei oo kuitenkaan normaalia kummempi. Ja tänään taas leffapeffailua oli Plevnassa. Tällä kertaa katsottiin Prince of Persian. Nooo, elokuva ei mitenkään superkummoinen ollut, mutta aaaah, Jake Gyllenhaal on kyllä sellaista silmäniloa että pelastaa leffan kuin leffan! :P Irttareita tuli popsittua, mutta tällä kertaa popparit ja kokis jäi pois kyydistä, hyvä niin! Huomenna taas paluu ruotuun, tiedossa kuntoilua ja proteiinia paljon!

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas + juustoa (Ai että joku vakioaamupala? :P )
- Vitamiiniporetabu
- yht n. 600g soijarouhekeittoa + puolukkahilloa
- 1 vitalinea mustikka-jogurtti
- irttareita leffassa

maanantaina, kesäkuuta 14, 2010

Dukan-dieetti: 23. päivä - 75,1 kg

Viikonlopun vietinkin tuossa poekakaverin kämpillä, joten ei tullut punnitettuu itseäni silloin. Mutta tänä aamuna paino oli taas ennätyslukemissa, hyvähyvä! Kyllä tämä motivoi jatkamaan :) Viikonloppuna tuli ihan vähäsen vain herkuteltua (irttareita Makuunista ja Kingis Light-puikko), mutta muuten mentiin kasvis-proteiinipitoisella ruokavaliolla. Oli oikeastaan iso väsy koko ajan, varmaan johtui synkästä, pilvisestä ja sateisesta kelistä, eikä oikein jaksanut tehdä mitään eikä mennä mihinkään. Suoraan sanottuna boooooriiing. Ja muutenkin tämä Suomen kesä on niiiin ihanaa ollut tässä koko alkukesän että oon vaan toivonu että tulis talvi ja pääsis lumilautailemmaa :P No, ahkerasti oonki uusia laskukamppeita etsiny verkkokaupoista ympäri maailmaa, mutta katsotaan nyt, löytyykö sieltä ulkomaanreissulta ensinnäkään mitään. Kesälomaan vielä viisi hemmetin pitkää viikkoa...


Päivän syömiset:
- 2 munan munakas + juustoa
- Vitamiiniporetabletti
- 200g raejuustoa
- 1 cottifrutti ananas (hyi, mutta oli tarjouksessa)
- 1 vitalinea mustikka (!)
- Soijarouhekeittoa n. 300 g + puolukkahilloa 1 rkl
- 3 kpl koktail-piirakkaa(!) + munavoita
- Ananas-limsaa
Päivän liikunnat: 20 min. Viivillä

perjantaina, kesäkuuta 11, 2010

Dukan-dieetti: 20. päivä - 75,6 kg

Vautsivauvau! Paino lähti laskemaan ja jumitusta ei tiedossakaan, hitsi tää dieetti kyl on hyvä. Huolimatta viikonlopun pizza-poppari-karkki-kalja-siideri yms linjasta, paino ei ole lähtenyt nousemaan :) Toisaalta mahakipu vaikutti siihen ettei tehnyt mieli syödä alkuviikosta mitään. Joten kait se on sitten plusmiinusnolla-tilanne. Kolmen viikon Dukan-dieetin aikana painoa lähtenyt siis vajaa 4 kiloa, eli reilu kilo per viikko. Jos tällä tahdilla jatkuu putoaminen, niin kesälomaan mennessä mähän olen hoikkaakin hoikempi! Kyllä kelpaa ulkomailla shoppailla sitten uusia vaatteita.

Kahden viime päivän ruokailut ovat enemmän kasvispainotteisia olleet. Torstaina söin perus aamumunakkaan, töissä salaattia tomaatilla, kurkulla, mozzarellalla ja tofulla, töitten jälkeen muru oli tehnyt höyrytettyjä vihanneksia ja tofua (marinoitu tofu höyrystämällä oli muuten uskomattoman hyvää!) ja iltapalaksi reilu palanen oma tekoista kakkua :)

Liikunnat ovat taas jääneet vähemmälle, mutta eilen päätettiin poikakaverin kämpässä tehdä siivous ja vähän huonekalujakin järjestellä. Koko puuhaan meni reilu 3 tuntia joten ihan liikunnasta se kävi :P

Perjantain syömiset (klo 14 mennessä):
- 2 munan munakas + juustosiivuja
- Vitamiiniporetabletti
- Työpaikan rääppijäiset, eli jonkin sortin kasvis-muna-piirakkaa + salaattia
- ProFeel Cottifrutti veriappelsiini

keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Dukan-dieetti: 18. päivä - 76,6 kg

Nonni, tänään taas kunnolla paluu ruotuun, vaikka massu edelleenki reistaa ja mieli vähän maassa. Maha kurnuttaa edelleen niinkuin sammakko ja röyhtäyttää koko ajan. Ruokaa ei oikein tee mieli syyä, mutta olen koittanut kuitenkin jotain suusta alas pistää. Töissä muistin vanhan herkullisen juustokakku-reseptin, jota aikoinaan olen ennenkin leiponut. Ja netin uumenistahan se sama resepti vielä löytyi! Eli tällainen kuin

Itävaltalainen juustokakku (muunneltu versio):

- 10 kpl Pirkka kaurakeksiä
- 0,5 dl Appelsiinimehua
- 400 g Ehrmann rahkaa
- 200 g Philadelphia tuorejuustoa 5%
- 3 kananmunaa
- 2 rkl soijajauhoa
- 2 rkl vanilijatomusokeria
- Puolikas sitruuna (puristin mehut ja raastoin kuorta)

Koitin laskea surkealla matikkapäälläni, että millaiset ravintoarvot 1/8 -osa viipaleessa kakkua, ja tulokseksi tuli tällaiset:

158 kaloria
13,2 g proteiinia
11,2 g hiilihydraattia
6,1 g rasvaa

Proteiinivoittoinen siis. En keksinyt kaupassa mitään korviketta sokerille, mutta nappasin hyllystä sitten vanilija-tomusokeripaketin ja käytin (mielestäni!) sitä hillitysti tässä reseptissä. Alkuperäisessä ohjeessa perussokeria laitetaan kuitenkin desillinen. Lisäksi noiden keksien korvaaminen jollain nopealla, vähähiilarisella oli mietinnässä. Mutta nappasin nuo keksit mukaan, koska pikaisesti silmäiltynä ne olivat ravintoarvoiltaan parhaimpia muihin vastaaviin keksiin verrattuna. Jälkikäteen pohdittuna hapankorput olisi olleet parempi vaihtoehto...

Mutta olipas hankala laskia noita ravintoarvoja, ei musta kyllä ois laskemaa joka ikisen ruuan ravintoarvoja :D Rispektit niille, jotka sitä ihan tosissaan jaksaa tehdä. Vaikka siihenkin taitaa olla vaikka mimmosia laskureitakin olemassa. Itse olen törmännyt excel-taulukkoihin, jotka varmasti on ihan näppäriä, kunhan jaksaa perehtyä :)

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas
- vitamiiniporetabletti
- 0,5 l kivennäisvettä
- 1 prk raejuustoa 2%
- 1 prk ProFeel verigreippi
- 2 dl Exquisa Vanilija-rahkaa
- 1 teemuki
- 2/8 -osa kakkua (oli pakko ahnehtii ku oli niin herrrkullista :P )

tiistaina, kesäkuuta 08, 2010

Dukan-dieetti: 17. päivä - 76,8 kg

Olin viikonloppuna juhlimassa kaverin synttäreitä, sekä majoitin ystäväni luonani pari yötä, joten varsinainen tiukka laihdutus on nyt hieman repsahtanut. Paino toistaiseksi pysynyt kuitenkin kurissa, huolimatta lauantain leffasta ja pakollisista leffapoppareista ja karkeista sekä alkomahoolin määrästä + sunnuntain juustoinen krapulapizza :)

Lisäksi sain jonkin vatsapöpön tai ruokamyrkytyksen, jonka takia mahani on ollut jo pari päivää kipeänä ja nipistelevänä. Koitan nyt parantua tästä olotilasta ja jatkan laihdutusta jälleen kunnolla tämän jälkeen. Töistäkin piti ottaa tämä päivä saikkua, ei ole kiva yrittää tehdä töitä maha kramppaavana... Onneksi jääkaapissa on light-limppaa, sitä saa sentään litkittyä, kiinteetä ruokaa ei oikein tee mieli syödä. Ja ehkä eilinen soijarouhe-keittokin menisi alas :)

torstaina, kesäkuuta 03, 2010

Dukan-dieetti: 12. päivä - 76,6 kg

Tänään on taas kasvis-protskupäivä. Poikaystävän uuden työpaikan kunniaksi käytiin sitten Pancho Villassa syömässä. Söin kasvis-taco setin ja koitin välttää liiallisten hiilareiden syömistä (eli niitten nachojen napostelua toisen lautaselta). Uskomattoman rasvaista ja sokerista se kastike niissä vihanneksissa! Huh. Enkä jaksanut kuin ehkä hieman reilu puolet koko annoksesta syödä. Sitä ennen söin kevyen Kuningatar-jogurttijäätelön Valion jätskikiskasta. Lämmin ilma, jätskiä oli vain pakko saada :) Mutta hitto että oli vaikea keksiä jotain vähähiilarista ja -rasvaista ruokaa, muutan kuin salaattia, ravintolassa syötäväksi!

Kyllä tässä yli 10 päivän proteiinipitoisen dieetin aikana on huomannu, että ajatukset ei oikein tahdo juosta. Siis, hommat pystyy tekemään töissä ja eilen toimiessani kaverille ATK-tukena sain handlatuu koneen kuntoon. Mutta muuten tuntuu, että aivotoiminta on nollissa :D Ja ylenpalttista väsymystäkin. Mutta toisaalta se voi johtua tuosta epävakaasta ilmastakin. Ehkä se johtuu menkoista. Tiiä sit :) Mutta kyllä tällä dieetillä edelleen jatketaan.

Loppuilta menee ainakin kolmen pyykkikoneellisen parissa juostessa. Tietää siis rappujen kiipeämistä eestaas ;) Hyötyliikunta kunniaan!

Päivän syömiset (klo 17:30 mennessä):
- 1 juustoleipänen + tartexia + juustoa + raejuustoa
- Vitamiiniporetabletti
- 300 g vihersalaattia (lehtisalaatti, tomaatti, feta, siemensekoitus, yrttibalsamikoa, oliivia)
- Pancho Villan kasvis-taco
- 1 isohko pallo kuningatar jogurttijäätelöä (vohvelia en syöny!)

Päivän liikunnat: aamulla 30 min Viivillä


Eilen ei kerennyt blogiin kirjoittamaan, mutta alla eilisen päivän syömiset kuitenkin:

Keskiviikon syömiset:

- 1 juustoleipänen + tartexia + raejuustoa + juustoa + keitetty kananmuna
- Vitamiiniporetabletti
- 1 prk raejuustoa (0,2%)
- 1 prk Danone Vitalinea -jogurtti
- Kourallinen irtokarkkeja (kaverilla ei ollu muuta tarjottavana :/ )
- 1 juustoleipänen + tartexia + kananmuna + juustoa
Lisäksi poljin aamulla 30 minuuttia Viivillä

tiistaina, kesäkuuta 01, 2010

Dukan-dieetti: 10. päivä - 76,2 kg

Rivakasta tämä painonpudotus. Olen sekä hämmentynyt ja toisaalta vähän peloissani että pysyykö lukemat niissä mihin sitten jämähdän. No, näillä mennään. Syömiseni ovat kyllä edelleen (mielestäni) aika vähäiset, mutta pikku hiljaa alkaa tuo proteiinipitoinen ruoka tökkimään. Onneksi kasvispäivä on joka toinen päivä, proteiineja unohtamatta. Tänään sitten leivoin leipää(!) karppaus.infosta löytyneen Juustoleipäset-reseptin mukaisesti, tosin hieman muunneltuna. Ensiksi en löytänyt mantelijauhoja, toiseksi ajattelin että käytetäänpä niitä aineita mitä kaapista löytyy. Joten oma reseptini oli jotakuinki seuraavanlainen:

Juustoleipäset a`la ItkuPotkuLaihari
- 3 munaa
- 200g juustoraastetta (17%)
- 0,5 dl pellavasiemenrouhetta
- 0,5 dl täysjyväjauhoja
- 1 dl vehnäleseitä
- 1 dl soijajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa

Ja varsin maukkaita leipäsiä näistä tulikin! Pirun rasvaisiahan nuo ainakin ovat (ja toki proteiinipitoisiakin), mutta hiilareita per leipä taitaa olla jotakuinki 5 g luokkaa (vrt. tavallinen ruisleipä n. 20g). Ja pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta, ei jaksanut alkaa kauheasti säätämään kameran kanssa :)

Päivän syömiset (kl0 20 mennessä):
- 2 munan munakas tomaatilla ja paprikalla + loraus öljyä
- 220g salaatti (viherlehti, feta, oliivi, kurkku, siemensekoitus, yrtti-balsamikoa)
- CottiFrutti verigreippi (tää on suosikki!! voisin syyä vaikka näitä pelkästään :P )
- 2 juustoleipästä + Tartex valkosipuli-yrttiä n. 20g
- 3 dl Jaffa Lime Light -limua