maanantaina, toukokuuta 24, 2010

Dukan-dieetti: 2. päivä - 78,7 kg

Wow, -0,6 kg eka päivän jälkeen! No joo, kun katsoo noita mun eilisiä syömisiä niin eihän noista kaloreita tuu paljon mitään :) Onneks tätä hyökkäys-vaihetta kestää vaan muutaman päivän ja pääsee hieman terveellisemmin laihduttamaan. Ei tunnu kauhean "järkevälle" metodille, vaikka tehokkaalta tuntuu eka päivän jälkeen. Ehkä tää järkevyys johtuu vaan siitä että tykkään paljon syödä vihanneksia, hedelmiä ja hapankorppua! :P

Eilen ennen nukkumaanmenoa oli ihan törkeä nälkä, unta en meinannut saada ja maha kurni kuin sammakon ois nielassu. Mutta missään vaiheessa ei tehnyt mitään hiilihydraattipitoista mieli. Sinänsä jännää. Tosin olo oli koko päivän hieman "outo", tuntui että mahassa velloi tai pisteli, ehkä se johtui vähäisestä ruokamäärästä, ehkä proteiinipitoisesta ruokavaliosta. En myöskään tehnyt 0,5h liikuntaosuutta eilen. Vettä muistin litkiä sen 1,5 litraa. Ja aamulla olikin ihan mahoton pissihätä kun heräsin!

Päätin pyöräyttää soija-fetapyöryköitä lämpimäksi ruuaksi. Kun etsin viikonloppuna tietoa Dukan-dieetistä, joissakin paikoissa sanottiin että soijapavut ovat kiellettyjen listalla Kruisailu-vaiheeseen asti, mutta toisaalta, tofuhan valmistetaan soijapavuista. Hmm. Varsinaisesti en löytänyt tietoa soijarouheesta, joten otin sen nyt omalle ruokalistalleni. Yllättävän vaikeaa keksiä ruokia lakto-ovona, jos ei viitsi kananmunia tai raejuustoa jatkuvasti syödä. Varsinkin kun pähkinät ovat rasvapitoisuutensa ja pavut hiilihydraattipitoisuutensa takia pannassa. Ostin lisäksi ton soijarouheen irtotavarana, joten en tiedä paljonko siinä todellisuudessa on sitten hiilareita, proteiineja ja muita ravintoaineta (joissakin paikoissa lukee hiilarit 18g/100g, joissakin se on jopa 30g/100g). Pyörykkäni sisältävät:
- Tummaa soijarouhetta
- 10% fetajuustoa
- Kuivatettua sipulia
- 2 kananmunaa
- paljon erilaisia mausteita (mm. intialaista ja yrttisekoitetta)
- Soijakastiketta
- Vettä

Lisäksi tein minttukastikkeen jogurtista näille pyöryköille (rasvatonta, maustamatonta jogurttia, kuivatettua minttua ja pippuria)

Sain idean vielä tuossa kotimatkalla, että koska pinaattia saa käyttää, voisin periaatteessa tehdä intialaisen ruuan ystävänä pinaattimuhennoksen tofun kera! Nom!

Päivän syömiset:
- 2 munan munakas + herkkusieniä + 10% fetajuustoa + tiraus öljyä
- 1 teemuki
- Vitamiiniporetabletti
- 2 dl jogurttia
- n. 2 dl raejuustoa
- 4 soija-fetapyörykkää
- 2 rkl minttu-jogurtti-kastiketta
- 3 dl light-kokista
- 2 dl rahkavaniljavaahtoa
- 1,5 rkl vehnäleseitä (muistinpas!)

Jälkipostaus: Noi kellonajat näissä kirjoituksissa ei pidä kyl yhtää paikkansa :o

Ei kommentteja: