sunnuntaina, toukokuuta 23, 2010

Dukan-dieetti: 1. päivä - 79,3 kg

Yeah tännää aloitin sitten tämän tieteellisen kokeilun oman kropan kanssa. Aamupalaksi vetelin 3 munan munakkaan (keltuaisten kera), johon laitoin puoli purkkia säilykeherkkusieniä ja mausteeksi sitruunapippuria ja välimeren yrttisekoitetta. Pannulla lisäsin ihan pienen tilkan öljyä (n. 1/2 tl). Lisäksi vielä 2 tl Heinzin tomaattichili-pyrettä. En ole osannut koskaan syödä munakasta ilman ketsuppia ja eilen kaupassa käydessäni tutkin josko ois sokerittomia ketsuppeja tai vastaavia löytynyt. Ainoa paras vaihtoehto oli sitten toi pyre.

Lisäksi hörppäsin vitamiiniporetabun, niinkuin normaalistikin joka aamu. Pohdin tuossa, että periaatteessa tällä dieetillä voi juoda proteiinipirtelöäkin, kaapistani kun löytyy Fastin Hera80 minttusuklaan makuisena. Tsekkasin, että siinä proteiinimäärät on yli 70g/100g:ssa ja hiilihydraatteja vain n. 6g/100g:ssa. Eli yhdestä protskupirtelöannoksesta tulee n. 2g hiilareita ja protskuja 23g + maidon hiilarit ja protskut (maitoa tulee n. 4 desiä). Njoo-o no hiilarit voi hieman paukkua yli, mut katsotaan, miten tässä edetään.

Suunnitelmana olisi hyökkäysvaiheen aikana vedellä jotakuinkin tämän näköistä päiväsatsia:

  • Aamupala: Munakas sipulilla/herkkusienillä/pinaatilla/juustolla + mausteita
  • Lounas: Vaihtelevasti. Esim. Rahkaa-raejuustomössöä vanilijan makuisena (hmm, saisikohan greippiä laittaa sekaan, on meinaa hyvää rahka-raejuuston kanssa!). Uunimunakasta tofulla olisi tarkoitus tehdä joku päivä (sitä syö sitten kaksi päivää).
  • Välipala: Rahkaa tai raejuustoa
  • Iltapala: Protskupirtelö
  • Nälän yllättäessä jogurttia, rahkaa tai raejuustoa.

Pohdin tuossa myös, että olisiko mehukeitot sallittuja siinä vaiheessa kun hyökkäysvaihe on ohi? Meinaan, niissähän on todella vähän hiilareita ja ylipäätänsä mitään ravintoaineita... Joskus tykkäsin niistä mutta lisäaine"kammotuksen" iskiessä luovuin niiden litkimisestä. Toisaalta en ole tutkinut mehukeittoja, josko markkinoille olisi tullut joku luonnonmukaisempi, vähähiilarinen/-sokerinen vaihtoehto.

Päivän syömiset:
- 3 munan munakas herkkusienillä
- Vitamiiniporetabletti
- 2 dl rahka-vanilijavaahtoa
- 1 teemuki
- 2 keitettyä kananmunaa
- 3 dl minttusuklaa-protskupirtelö (3 dl maitoa ja desi proteiinijauhetta)

Ei kommentteja: