lauantaina, toukokuuta 22, 2010

Viikko 5 loppupuolisko

Kylläkyllä, kiirettä on taas pitäny niin vallan mahdottomasti ettei mitään järkeä. Viime viikonloppuna olin toisella paikkakunnalla kaverin luona grillailemassa ja tämä viikko mennyt aikalailla kokonaan siihen, että viihdytin serkkupoikaa ja hänen avokkiansa, tietysti terassilla ja elokuvissa istuen ja ruokaa ja juomaa nauttien.

No, paino jumittelee tossa 79,8 kg nyt ja ajattelin ottaa oman kropan hallintaan tieteellisen testauksen nimissä, eli lähden nyt kokeilemaan ranskalaisen kehittelemää dieettiä, nimeltä Dukan (vaikka ensimmäisessä postauksessa uhosin että ei mitään ihmedieettejä tai keinoja aleta käyttämään :) ). Tuossa tutkin ja hutkin ja keräilin muistiota ja materiaalia koskein tuota dieettiä ja veikkaisin että tossa voisi oikeasti ollakin itua. Voisin tehdä tänne blogiin ihan oman osion ko. dieetille, kunhan saan aikaiseksi. Laihdutus perustuu joltain osin Atkinsin tyyppiseen, proteiinipitoiseen laihduttamiseen, mutta tässä laihdutetaan ns. sykleissä. Vaiheita on neljä:
  • Attack
  • Weight-loss
  • Stabilization
  • Cruise
Painoa tulisi tarkkailla päivittäin ja merkata ylös nähdäkseen, miten edistyy (no huhhuh, saas nähdä miten onnistuu kun 2 x vkossa punnitseminenki tuottaa vaikeuksia). Attack-vaiheessa ei syödä muuta kuin proteiini-pitoista ruokaa, mutta vaihe kestää max 10 päivää (itselläni n. 3-5), joten luulisi tuosta selviävän. Weight-loss-vaiheessa lisätään ruokavalioon tiettyjä kasviksia ja ruokavalio kulkee sykleissä. Stabilization-vaiheessa saa lisätä esim. pari viipaletta leipää, yhden hedelmän ja juustoa ruokavalioon sekä pari krt viikossa nauttia hiilihydraatteja. Ja viimeisessä vaiheessa, eli Cruise-vaiheessa ravinto on periaatteessa jo normitasoa, mutta torstai-päivät ovat aina näitä Attack-vaiheen proteiinipäiviä. Sounds simple? Yep!

Tämän päivän vielä jatkan matskujen kirjoitteluu ton dieetin osalta (ja vähän taidan käydä käristelemässä nahkaa ulkona ihanan kesäisen kelin kunniaksi) ja huomenna laitetaan homma kulkemaan! Loppu tämä jumittelu!



Päivän kuntoilut: 60 minuuttia Viivillä + lihaskuntoharjoittelu

Ei kommentteja: