sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Viikko 3 - Sunnuntaagi

Argh, tätä blogia on hankala käyttää! Koitin taulukoida alla olevan reseptin ainesosat kuvina, mutta eihä siitä tullut yhtikäs mitään! Ja vaikka koitin tehdä taulukon eka manuaalisesti itse ja tänne sen kopipastettaa niin yhtä kaaostahan tuosta tuli. Mutta tosiaan! Eilen sitten tein kotitekoista intialaista ruokaa, josta tuli taivaallisen hyvää ja jota vielä pääsee tänään mussuttamaan :) Ja jos joku ei ole hoksannut, niin klikkaamalla kuvia, saat ne isompana ruudulle :)

Intialaistyyppinen pinaattipaistos

  • 1 pussi hienonnettua pinaattia (Pirkka pakaste)
  • 1 pussi kukkavihanneksia (Pirkka pakaste)
  • 1/2 prk salaattijuustokuutioita (Pirkka)
  • 2 dl punaisia linssejä (Go Green)
  • 1 prk Red Thai Curry (Uncle Bens)
  • 1 prk maustamatonta jogurttia (Pirkka)
  • 1 pkt Naan-leipää (Pirkka)
  • Mustapippuria, suolaa, sitruunpippuria, minttumaustetta

1. Vaihe

Aluksi valmistin ns. Raithan, eli maustamattomaan jogurttiin sekoitin mustapippuria, suolaa, sitruunapippuria ja minttumaustetta. Kaikkia tuli varmaan n. puoli teelusikallista. Laitan aina kaikki mutu-tuntumalta, mutta ideana kuitenkin (varmaankin) se, että jogurtista ei tule liian maustettua ja se maistuu mukavan raikkaalle tulisen ruuan kanssa.



2. Vaihe

Ensin sulatin pannulla miedolla lämmöllä kukkavihannekset (en omista mikroa ja en jaksanut odottaa ruokien sulamista huoneenlämmössä) ja lisäsin sitten pinaattipalaset sulamaan myös kukkavihannesten päälle. Paistamiseen en käyttänyt öljyä tms.


3. Vaihe

Kun vihannekset ja pinaatti olivat kypsyneet jo hiukan (ja sulaneet tietysti!), lisäsin pannun toiselle puolikkaalle punaisia linssejä, joita hiukan paahdoin aluksi, ennenkuin sekoitin ne vihannesten kanssa sekaisin


4. Vaihe

Salaattijuustokuutiot lisäsin viimeiseksi ja sekoitin ne vihannesmössön kanssa yhteen. Jonkin aikaa paistettuani lisäsin tähän vielä purkillisen Red Thai Curry -kastiketta ja vajaa puoli purkkia vettä (laitan vettä kastikepurkkiin ja ravistelen, jotta purkista saa irti kaikki kastikejämät, mitkä pannulle asti eivät päätyneet)

5. Vaihe

Ja sitten pienen hauduttamisen jälkeen ruoka olikin valmista! Paistoin uunissa vielä valmista Naan-leipää (en jaksanut itse alkaa leipomaan moista) ruuan kaveriksi, koska en tehnyt mitään riisi tms. valmistetta tähän kaveriksi.


Eilen tuli liikuntaakin harrastettua puolisen tuntia Viivillä ja tehtyy lihaskuntoharjoituksia. Tänään koitetaan samaa! Mutta tunnin ajattelin uhrata liikkumiseen. iPodiin löytyi sellainen sovellus kuin SixPack App, jossa on kuvin kerrottu kropan eri treenejä sekä ohjeita miten liikkeet tehdään ja miten niitä ei tule tehdä.

Treeniohjeita löytyy niin kuntosalilaitteissa harjoittelevalle, jumppapallolla, ilman välineitä kuin vapaapainoilla treenaaville. Lisäksi sovelluksessa on jokaiselle liikkeelle kerrottu, mihin lihaksiin liike vaikuttaa. Eli varsin monipuolinen sovellus. Ja kaikenlisäksi ilmainen!

Valitettavasti sovellus on englanninkielinen, mutta koska liikkeet on kuvin kerrottu, en usko että paljoa voi mennä huti jos enkunkieli ei ole hallussa :)

Ei kommentteja: